Rundvisninger

Byvandring på Nørrebro

Byvandringer på Nørrebro. Kom med en pensioneret betjent på byvandring.

I sommerhalvåret tilbyder Politimuseet byvandringer. Oplev Nørrebro fra en ny vinkel, når en pensioneret politibetjent tager dig med ud i byrummet og lader gaderne være kulisser til fortællinger fra fortiden. Byvandringen er en blanding af kriminalsager, politiets historie, bydelens historie og betjentens egne erindringer – alt sammen med udgangspunkt i Nørrebro.  

Rundvisning på museet

En pensioneret betjent rundviser på Politimuseet.

Få en helt unik oplevelse, når en pensioneret betjent viser jer rundt på Politimuseet, der har til huse i den tidligere politistation nr. 6. Dyk ned i politiets historie på en anderledes og spændende måde, når en pensioneret betjent fortæller om korpsets oprindelse i 1600-tallet, opgaver og udfordringer med opklaring og efterforskning gennem tiderne, samt nogle af danmarkshistoriens mest berømte og berygtede kriminelle.

Rundvisning på Politigården

En rundvisning på Københavns Politigård indeholder både arkitektoniske og historiske fortællinger. Rundvisningen indeholder bl.a. den ikoniske runde gård, som slet ikke skulle have været rund og den firkantede gård, der i dag er mest kendt som mindegården. Alle rundvisningerne bliver varetaget af nuværende eller tidligere politifolk.