Praktisk information

Åbningstider

Tirsdag, torsdag & søndag kl. 11-16, med mindre andet er angivet. 

Private rundvisninger, byvandringer og skoleforløb kan bookes alle dage.


Barnevogne

Barnevogne er tilladt på museet, men skal parkeres i museets modtagelse.


Børnehaver, SFO og fritidshjem

Hvis man i større tal ønsker at besøge museet uden at have bestilt rundvisning, henstiller vi til, at man melder sin ankomst først. Politimuseet er et af Københavns mindre museer, og vi kan derfor ikke garantere plads til alle, hvis man kommer uanmeldt.


Frokost/kantine

Politimuseet har ikke en kantine, hvor man kan spise medbragt mad eller købe mad. Museets beliggenhed ved Sankt Hans Torv gør dog, at det er meget let at finde et egnet spisested. Kaffe og te kan købes på museet.


Fotografering

Det er tilladt at tage billeder på museet – også med blitz.


Gruppebesøgende i åbningstiden

Ved besøg af større grupper (min. 15 personer) i museets åbningstid, skal man af hensyn til eventuelle igangværende bestilte undervisningsforløb og rundvisninger på forhånd melde sin ankomst pr. mail (politimuseum@politimuseum.dk) eller telefon (tlf. 40 32 58 88).


Handicapfaciliteter

Politimuseet er ikke kørestolsvenligt, da museet har flere trapper, høje dørtrin og ingen elevator, lift eller rampe. Museet har til huse i en gammel politistation fra 1883, og vi har ikke tilladelse til at foretage ændringer, som vil gøre museet mere tilgængeligt for kørestolsbrugere.


Hensyn

Vi på museet er meget glade for alle de skoleklasser og almindelige besøgende, der hvert år besøger museet. Grundet den begrænsede plads henstiller vi dog til, at man tager hensyn til hinanden, og følger de anvisninger, der gives af museets personale.


Mobiltelefoner

Når man er på rundvisning med skoletjenesten er mobiltelefoner ikke tilladt. Vi ser gerne gerne, at disse bliver liggende i jakke, taske eller lignende, da det er meget forstyrrende for undervisningsforløbet.


Mordrummet

På Politimuseet har vi valgt at indrette et helt rum med drabssager. I rummet finder man montrer med bevismaterialer og drabsvåben, men man har også mulighed for at kigge nærmere på de enkelte sager ved hjælp af udtræksskuffer. Indholdet i disse skuffer er ikke i alle henseender egnet for børn.


Priser

  • Voksne: 50 kr.
  • Børn under 18 år: Gratis.

Rabatter

Medlemmer af Politihistorisk Forening: Gratis entré for medlem, samt en ledsager mod forevisning af medlemskort.


Find vej

Fælledvej 20, 2200 København N

Bus, Tog og Metro:

Buslinje 3A stopper på Fælledvej, lige udenfor Politimuseet. Desuden er det muligt at benytte linje 5C og 350S, som begge kører ad Nørrebrogade. Stoppestedet, nærmest Politimuseet, hedder Elmegade.